Sinds 19 oktober 2020 is het dragen van een mondkapje zowel door de leerling als de rij-instructeur een voorwaarde om rijexamen te mogen doen! Het CBR vraagt dit na voor je op examen gaat. Heb je na die datum geen mondkapje gedragen stelt het CBR het examen uit! 


Maatregelen rijles

Kom niet rijlessen als: 
 
 • Jij of je huisgenoten last hebben of de afgelopen 24 uur last hebben gehad van verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid verhoging of koorts of reuk of smaakverlies.
 • Als je korter dan 10 dagen geleden in een gebied bent geweest dat op het moment van je verblijf ''code oranje'' of ''code rood'' had. 
 • Als je in quarantaine zit omdat je word getest voor COVID-19.
 • Als je positief bent getest voor COVID-19.
 • Als je huisgenoot corona-gerelateerde klachten heeft. 
 • Als je in quaraintaine zit omdat je huisgenoot positief is getest voor COVID-19.
 • Als je bent benaderd door de GGD i.v.m een contactonderzoek.


Maatregelen in de Lesauto:

Wij houden ons aan de hygiënemaatregelen van het RIVM. Let op het volgende: 

 
 • De binnenkant van de auto word voor en na elke Rijles gedesinfecteerd.
 • Zowel de leerling als de rij-instructrice dragen een mondkapje.
 • Je voldoet aan de eissen van de punten die hierboven staan omschreven bij: kom niet rijlessen als. 


Theorie Examen CBR 

Vanaf woensdag 28 April gaan de theorie-examens weer van start! Stond of staat jou theorie-examen in de lockdown al gepland? Dan kun je dat examen inhalen na de lockdown. Na de dag dat je eigenlijk theorie-examen zou doen, Stuurt het CBR een e-mail. Je kan vanaf die dag een nieuw examen inplannen. Dit doe je via mijn CBR of via mij. Dit is zonder dubbele kosten. Dat laatste geld ook als je examen van 2020 naar 2021 word verplaatst.  Houd hiervoor de website goed in de gaten. 


Verlopen Theorie-examen langer geldig

Deed je eerder theorie-examen? Dan blijft deze langer geldig in de volgende gevallen:

 
 • De geldigheid van je theorie-examen verliep in de periode van 1 Juni tot en met 30 September 2020. Het theorie-examen is geldig tot en met 31 Maart 2021 *
 
 • De geldigheid van je theorie-examen verliep of verloopt in de periode 1 Oktober tot en met 30 April 2021. Het theorie-examen is geldig tot en met 30 September 2021.
 
 • De geldigheid van je theorie-examen verliep of verloopt in de periode 1 Mei tot en met 31 Mei 2021. Het theorie-examen is geldig tot en met 30 November 2021.
 
 • De geldigheid van je theorie-examen verliep of verloopt in de periode 1 Juni tot en met 30 Juni 2021. Het theorie-examen is geldig tot en met 31 December 2021.
 
 • De geldigheid van je theorie-examen verliep of verloopt in de periode 1 Juli tot en met 31 Juli 2021. Het theorie-examen is geldig tot en met 31 Januari 2022.
 
 • De geldigheid van je theorie-examen verliep of verloopt in de periode 1 Augustus tot en met 31 Augustus 2021. Het theorie-examen is geldig tot en met 28 Februari 2022.
 
 • De geldigheid van je theorie-examen verliep of verloopt in de periode 1 September tot en met 30 September 2021. Het theorie-examen is geldig tot en met 31 Maart 2022.
 
 • De geldigheid van je theorie-examen verliep of verloopt in de periode 1 Oktober tot en met 31 Oktober 2021. Het theorie-examen is geldig tot en met 30 April 2022.
 
 • De geldigheid van je theorie-examen verliep of verloopt in de periode 1 November tot en met 30 November 2021. Het theorie-examen is geldig tot en met 31 Mei 2022.
 
 • De geldigheid van je theorie-examen verliep of verloopt in de periode 1 December tot en met 31 December 2021. Het theorie-examen is geldig tot en met 30 Juni 2022. 

* Was jou examen uitgesteld tussen 15 December en 2 Maart? En verliep jou examen uitslag 31 Maart 2021? Dan mag je éénmalig examen doen tot en met 31 Mei 2021. Zak je in deze periode? Dan moet je opnieuw je theorie behalen
 
Voor meer informatie over de geldigheid van het theorie-examen klik hier.


Ging je theorie-examen niet door in de lockdown? 

Ging jou theorie-examen niet door in de lockdown die op 15 December begon? Dan zorgt het CBR ervoor dat je op de dag na je uitgestelde examen een inhaalexamen kunt reserveren. Hiervoor hebben ze speciale plekken in de periode tot en met 15 mei. Zo krijg je voorrang op de kandidaten waarbij het examen later wordt uitgesteld. Je krijgt ook voorrang op kandidaten die nog geen examen hebben gereserveerd. Wil je een nieuw examen plannen? Dat kan. Maar je kunt pas examen doen vanaf 17 mei. 

Ga je binnenkort je theorie-examen doen? Dan wens ik je alvast heel veel succes. Let alleen wel even op de regels voordat je naar de locatie komt. Deze kun je hier terugvinden onder het kopje: Doe je theorie-examen?Praktijkexamen CBR

Vanaf 3 maart gaan alle praktijkexamens, toetsen en rijtesten weer door! We gaan samen goed kijken of je voldoende bent voorbereid op het examen, voordat je op gaat. Dit voorkomt dat er veel herexamens komen waardoor er dus sneller examen gedaan kan worden, en maakt de kans op slagen natuurlijk groter. 
De huidige hygiënemaatregelen blijven gelden! 

Als eerste komen de kandidaten aan de beurt waarvan het rij-examen niet door kon gaan door de lockdown. Hiervoor houdt het CBR plekken vrij tot en met Mei. Alles kan zonder dubbele kosten bij het CBR worden ingehaald. De kans is natuurlijk groot dat omdat we niet hebben kunnen lessen je nog niet genoeg bent voorbereid om op examen te gaan. Daarom bied het CBR kandidaten met een reservering van 3 maart tot en met 2 April ook voorrang als ze hun examen willen uitstellen. Neem hiervoor contact op met mij. 


Voor je praktijkexamen gaat doen. 

Kijk voor je praktijkexamen gaat doen even goed naar de hygiëneregels en naar de andere punten waaraan je moet voldoen om op examen te mogen. Op deze website van het CBR Staat daarover alles uitgelegt. klik hier